Babák - Gyermekek - Orgona koncert

 

A Rákospalotai Szívecske Baba-Mama Klub szervezésében 2010. november 20-án 17 órakor Rendhagyó Orgona Koncert volt

a Jézus Szíve templomban. A koncert sorozat elsősorban a kicsiny babás, gyermekes családoknak indult. Elképesztő siker volt. Ezúton is köszönjük a helyet, a lehetőséget!

 

A szervezők persze aggódtak, hogy lesznek –e. Alig fértünk.

 

Aggódtak, hogy kibírják-e a csöppségek az orgona darabot. Ügyeltek rá, hogy ne legyen megterhelően hosszú. Kibírták a gyerekek. Sőt!

 

Aggódtak, hogy nem lesz-e túl hangos a sípok hangözöne. Az ifjú, tehetséges orgonista, Závorszky Lőrinc megkapóan játszott. Még arra is figyelt, hogy a hangerő ne legyen megterhelő a kis füleknek. Nem is volt. 

 

A fotókon is jól látható csillogó tekintetek, az orgonista „munkáját” kísérő figyelő szemek, az áhítatos, rezzenéstelen csendek, az ölbéli játékban, mondókázásban boldogan részt vevő gyermekek és szüleik, s az orgonálást is kipróbáló kis kezek mind arra indítják a Rákospalotai Szívecske Baba-Mama Klub szervezőit, hogy további alkalmakat teremtsenek a BABÁK és a MAMÁK számára. Hisz a korai zenei nevelés fontos és örömteli. A zenével épülő élő kapcsolat, a ritmuskészség fejlődése, valamint az önkéntes utánzáson alapuló együttjátszás gyermek és anyuka, illetve gyermek és szüleik közt, az élet minden területén fontos, pótolhatatlan élmény.