Tűzeset és templomfelújítás

Tűzeset < > Felújítás
képekben
(2016. tavasz – nyár)

Dia4Húsvétkor a templomunk tűzkárt szenvedett, mely során a kórus-karzat teljesen ki-égett, az egész templombelső komoly károsodást szenvedett. Kitört ablaküvegek, gomolygó sűrű füst, a tűzoltás nyomai, a falakon sűrű korom, a szentélyfreskó és a belső díszítések károsodásai, a megsemmisült orgona hűlt helye maradtak utána.
Ki gondolta volna azon a napon, az első elkeseredett pillanatokban, hogy öt hónappal később visszaköltözhetünk a gyönyörűen felújított templomunkba, és megtarthatjuk az első szentmisét? Hogyan is történt ez a csoda? Hogy a gondviselés a kezünket fogva, mintegy végigvezetett minket ezen az öt hónapos munkán… [A teljes cikk a Plébániai Újságból]

Dia2A Főegyházmegye és a XV. kerületi Önkormányzat támogatásával, a Generali Biztosító nagylelkű kárrendezésével megindulhatott a belső felújítási munka. 2016 szeptemberére sikerült befejezni a felújítási munkákat a VS Construction Kft. (belső koromtalanítás, festés, tisztítás), Incze Mózes (restaurálás), Trend Nívó Group Kft.  (nyílászárók, üvegezés), Két Nagy Bt. (villanyszerelés) közreműködésével.

Dia1

Dia3

Dia4

Dia5

Dia6

Dia1 másolata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük